Menu

روانشناسی

نوبت دهی و پذیرش

شماره های تماس جهت تعیین نوبت در مرکز مشاوره روان آوا، شعبات تهران

شعبه قلهک( شمال و شمال شرق تهران؛ قلهک- جنب مترو قلهک- مرکز مشاوره روزنه (رهیار)
02188253229-09360695153

شعبه گیشا ( غرب و شمال غرب تهران؛ گیشا- جلال آل احمد- مرکز مشاوره شیوا)

02188253229-09360695153

 

شعبه صادقیه (غرب تهران؛ ضلع شمالی ایستگاه مترو صادقیه- مرکز مشاوره فرحبخش)

02188253229-093606951530

تلفن مشاوره ای هوشمند9092301369

خدمات تخصصی ما

مشاوره ازدواج

مشاوره
پیش از ازدواج

مشاوره خانواده

درمان اختلالات روانی و رفتاری
مشاوره تحصیلی وکنکور
مشاوره شغلی

آموزش مهارت های زندگی

مشاوره کودک و نوجوان

بازی درمانی و افزایش خلاقیت در کودکان

خدمات ما در یک نگاه

مشاوره فردی و مشاوره گروهی
ارزیابی هوش
روانشناس کودک
ارزیابی شخصیت
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه عموم
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه متخصصین

آموزش والدین
همکاری با مدارس
همکاری با مهدکودک ها
انجام پروژه های تحقیقاتی

مقالات روانشناسی و مشاوره

مشکلات قاطعیت
مرکز مشاوره

مشکلات قاطعیت

موانع قاطعیت, مشکلات در قاطعیت, مشکلات مختلف قاطعیت چه چیزهایی هستند؟ چگونه می توان به اختلاف بین قاطعیت و پرخاشگری پی برد؟ ایستادگی چه زمانی درست است و چه وقتی نادرست؟ چگونه می توان اصول آموزش قاطعیت را در رفتار خود مود استفاده قرار داد؟ مانند هر چیز دیگر زندگی، چگونگی قاطعیت را نمی توان در سیاه و سفید طبقه بندی کرد، ولی به طور کلی افراد دارای مشکل را می توان به هفت گروه اساسی تقسیم کرد:

مشکلات قاطعیت

مشکلات مختلف قاطعیت چه چیزهایی هستند؟ چگونه می توان به اختلاف بین قاطعیت و پرخاشگری پی برد؟ ایستادگی چه زمانی درست است و چه وقتی نادرست؟ چگونه می توان اصول آموزش قاطعیت را در رفتار خود مود استفاده قرار داد؟ مانند هر چیز دیگر زندگی، چگونگی قاطعیت را نمی توان در سیاه و سفید طبقه بندی کرد، ولی به طور کلی افراد دارای مشکل را می توان به هفت گروه اساسی تقسیم کرد:


انواع مشکلات مربوط به قاطعیت

1. فرد ترسو اجازه می دهد آلت دست قرار گیرد. نمی تواند حرفی بزند و در تمام مواقع انفعالی و صبور است. هر اندازه حالت ترس و عدم اتخاذ تصمیم داشته باشید همیشه نقطه ای وجود دارد که می توانید تغییرات را از انجا شروع کنید.

2.شخصی که مشکلات قاطعیت دارد. قاطعیت دارای چهار مشخصه رفتاری صراحت و آشکاری، صداقت و تناسب است. ممکن است شما در یکی یا سه جزء آن توانایی نداشته باشید، ولی غالباً در یکی فاقد قاطعیت هستید.

- ارتباط غیر صریح و آشکار: تمایل به زیاده گویی دارید و فاقد صراحت هستید.

-ارتباط غیر صادقانه و قاطعیت دروغی: ظاهراً قاطعیت نشان می دهید، ولی در گفتارتان صداقت ندارید.

- ارتباط نامناسب: مسئله درستی را دروقت نامناسب مطرح می کنید.

3. شخص نیمه قاطع: افراد ممکن است در یک بخش قاطعیت موفق شوند و در قسمت ئیگر شکست بخورند. ممکن است بتوان احساسات دلسوزانه خود را هر جا ابراز کرد، ولی به طور کلی نتوان احساسات خود را نشان داد.

فردی ممکن است در اداره کاملاً حالتدانفعالی داشته باشد، ولی در خانه مانند یک دیکتاتور رفتار کند یا اینکه در اداره یا ارتباطات اجتماعی قاطع باشد، ولی در مقابل همسرش نتواند قاطع عمل نماید.

تشخیص مرز قاطعیت خیلی باریک است. شما ممکن است در کار قاطع باشید، ولی با یک سرپرست، یک زیردست، یا فقط یک شخص بخصوص این طور نباشید. ممکن است شما در روابط فرد با فرد قاطع باشید، ولی در مقابل عده ای چنین نباشید. مثلاً خانمی با همه قاطع است، ولی در مقابل خدمتکاری که هفتگی برای او کار می کند اینطور نیست.پ

4. شخص دارای نقص رفتاری. بعضی ها نمی توانند تماس چشم در چشم برقرار کنند، با کسی حرفی بزنند و برخوردی داشته باشند، یا سر صحبت را باز کنند. این مهارت های قاطعیت را می توان یاد گرفت.

5. شخص دارای موانع بخصوص: بعضی ها می دانند چه می توانند بکنند و قدرت  انجام ان را هم دارند، ولی ترس از طرد شدن، خشم، کنجکاوی، انتقاد، نزدیکی، یا دلسوزی مانع از انجام کار آنها می شود.

6. شخص دارای عادات مزاحم: چون یاد گرفته اید کارها را به صورت نادرست انجام دهید ممکن است در کاری که می خواهید انجام دهید مشکل داشته باشید. اگر بدانید رفتار ناخواسته شما چیست ممکن است توانایی تغییر آن را داشته باشید. اما ممکن است بدانید رفتار ناخواسته شما چیست، ولی هرگز به فکر تغییر آن نیفتید.

7. شخصی که با فرزندانش مشکل قاطعیت دارد: پدران و مادران می خواهند فرزندانشنان با قاطعیت رشد کرده افراد با عزت نفسی شوند، ولی آنها از درک این مطلب غافلند که مهارت های قاطعیت لازم است تاشخص مستقل شود و بتواند با دیگران روابط نزدیک برقرار کند؛ ضمناً آنها نمی دانند که مشکلات قاطعیت آنها چگونه روی فرزندانشان اثر می گذارد.

 

مطلب قبلی شخصیت قاطع
مطلب بعدی سبک های ارتباطی
چاپ
31028 به این مطلب امتیاز دهید:
4.1

دیدگاه خود را درج فرمایید

افزودن دیدگاه

x

اختلال دوقطبی

مشاوره تحصیلی

soap2day